Home » Crna Hronika » TETICE, RECI CELOJ PORODICI DA IH VOLIM! Objavljene stravične poruke dece poginule u požaru u Rusiji!

TETICE, RECI CELOJ PORODICI DA IH VOLIM! Objavljene stravične poruke dece poginule u požaru u Rusiji!

Ruski mediji objavili su fotografije i stravične poruke žrtava požara u šoping centru u Kemerovu, u kojem je poginulo najmanje 64 ljudi, a većina žrtava su deca.

Zaposleni u tržnom centru “Zimska višnja” u ruskom gradu Kemerovo navodno su lagali mladiće koji su hteli da spasu decu iz vatrene stihije koja je progutala taj objekat, tvrdi “Raša tudej”.

– Videla sam mladiće kako izvlače decu napolje. Moj dečko je bio u šoku. Pokušali su da uđu u bioskopsku salu, ali su zaposleni rekli da tamo nema dece. Ljudi su spasavali povređene bukvalno se boreći za vazduh u dimu. Onda se ispostavilo da je ipak bilo dece tamo. Lagali su nas, mogli smo da spasimo decu – kazala je žena koja je bila svedok za televiziju “Raša tudej”.

Službenici su potvrdili da je u ogromnom požaru koji je progutao šoping centar u Kemerovu poginulo najmanje 64 ljudi. Strahuje se da su još deseci dece koji se vode kao nestali poginuli u požaru koji je buknuo u nedelju i zahvatio oko 1.600 metara kvadratnih površine.

Požar je doveden pod kontrolu nakon više od 17 sati borbe vatrogasaca i pokrenuta je istraga uzroka. Ruske vlasti objavile su da su uhapšene četiri osobe, a tragaju za vlasnikom šoping centra.

Porodice i prijatelji žrtava objavili su njihove fotografije na društvenim mrežama, i mole za informacije o nestalima. Vatra je prema prvim informacijama buknula u bioskopskoj dvorani na gornjem spratu zgrade u kojoj su se nalazile većinom porodice s decom.

– Reci mami da sam je volela – jedna je od poruka.

Sergej Moskalenko (11) završio je u komi nakon što je iskočio kroz prozor iz goruće zgrade, a jutros je potvrđeno da su njegovi roditelji poginuli u požaru.

Maria Moroz (13), koja se nalazila u bioskopu za vreme požara, poslala je rođaku poruku: “U vatri smo. Izgleda da je ovo zbogom od mene”. Strahuje se da je i Maria poginula.

Među decom koja se vode kao nestala je i razred od 8 devojčica u dobi od 11 i 12 godina. Jedna od devojčica, Viktoria Počankina, uputila je poziv svojoj teti usred požara:

– Vrata su blokirana. Ne mogu da izađem, ne mogu da dišem. Tetice, reci celoj porodici da ih volim. Reci mami da sam ju volela – napisala je.

Anna Zarečneva takođe se nalazila u bioskopskoj dvorani na gornjem spratu kada je buknuo požar. Gledala je film sa suprugom i sinom, kada je u dvoranu utrčao muškarac koji je vikao zbog požara:

– Nismo čuli alarm, čak nisu ni upalili svetla. Tek sada shvatam da nam je to mogao biti poslednji film u životu”.

Zarečneva je takođe izjavila da je njen suprug ostao na spratu i pomogao u organizaciji evakuacije, jer “nigde nije bilo obezbeđenja ni radnika trgovačkog centra”.

Izvor:Index.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*